Login firme   Inregistrare Firma
Donatii si Donatori

 De ce sa va implicati?



Fenomenul "copiii strazii" reflecta nivelul de saracie al unei tari, dar si insuficienta implicare a societatii. Trecem pe langa copiii strazii in fiecare zi. Ii vedem cersind pe la colturi de strada, dormind pe jos, langa aburii calzi iesiti din gaurile de canal sau in cutii de carton, in parcuri publice. Unora dintre noi ne este mila, asa ca le dam ceva bani. Dar sunt mult prea multi, iar mainile lor sunt intotdeauna intinse. Asa ca incepem sa ii evitam, sa ne ferim de mirosul de aurolac care ii inconjoara si de expresia de disperare din priviri. Incet, invatam sa ii ignoram, sa ne prefacem ca nici nu exista.

Uneori ne este mai usor sa ii consideram pur si simplu "hoti", "aurolaci", "boschetari", "vagabonzi". O facem fara sa avem macar rabdarea sa intelegem cum si de ce au devenit "copii ai strazii". Este prea dureros sa ne gandim la saracie, la abuzurile pe care le-au suferit de mici, la lipsa dragostei si la viata de teroare care i-au impins pe strazi. Departe de problemele lor, alegem sa ignoram vina societatii. In schimb, ii condamnam, spunandu-ne ca nu merita ajutorul nostru, pentru ca le lipseste vointa de a face ceva cu vietile lor.

Din pacate, durerea lor nu dispare daca noi le intoarcem spatele, si nici daca ii judecam pentru o vina ce nu le apartine. Acesti copii isi continua viata in acelasi fel, in canale intunecate sau in ghene de gunoi. Sunt invatati cu frigul, cu foamea, cu suferinta. Ca sa reziste, miros aurolac, beau alcool sau consuma droguri. Ca sa faca rost de mancare, cersesc, spala parbrize, fura sau isi vand trupurile. Fac tot ce pot pentru a supravietui!

Acesti copii nu au avut de ales.

Ei nu vor mila, ci dragostea noastra. Ei vor sa ii vedem asa cum sunt: COPII, cu aceleasi drepturi ca toti ceilalti copii din lume. Au nevoie ca noua sa ne pese! Si sunt dispusi sa faca totul ca sa ne atraga atentia.

Nu putem schimba nimic fara ajutorul dumneavoastra

Trebuie sa va implicati daca:
- va preocupa problemele comunitatii in care traiti sau in care lucrati
- va identificati cu cauza noastra si vreti sa va asigurati ca se face ceva in aceasta privinta
- vreti sa demonstrati ca sunteti un bun cetatean sau o companie careia ii pasa

Pentru mai multe detalii privind activitatea noastra, va asteptam sa vizitati programele noastre!

                   

Beneficii pentru companii

Cand decideti sa investiti in binele comunitatii alturi de fundatia comunitara:

  • Sponsorizarea este deductibila din impozitul pe profit, in limitele impuse de lege (0.3% din cifra anuala de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat).
  • Valoarea rezultata este mai mare decat banii investiti pentru ca se adauga munca voluntara a celor implicati, parteneriatele pe care fundatia le incheie cu mass media si alte institutii locale.
  • Compania primeste lucruri pe care nu poate sa le cumpere: entuziasmul publicului, loialitatea clientilor, noi contacte sau relatii de afaceri etc.
  • Asocierea cu fundatia comunitara aduce un plus de imagine companiei.
  • Compania se pozitioneaza ca lider, avand o viziune de dezvoltare locala si fiind printre primii care au investit in aceasta directie.
  • Compania beneficiaza de experienta fundatiei comunitare in a gestiona un program de finantare si nu mai este nevoie sa isi instruiasca angajati in acest sens, nici sa angajeze noi persoane sau sa consume timp pentru a gestiona activitatile de sponsorizare. 
  • Compania poate obtine rezultatele pe care si le doreste in comunitate, fara a investi in acest sens resurse suplimentare.
  • Compania primeste sprijinul fundatiei comunitare in a alege domeniul in care donatia are cel mai mare impact, beneficiind astfel de expertiza in domeniul implicarii sociale.


Cum puteti sa va implicati

  • Creati un fond numit, pe un domeniu ales de companie si care poarta numele acesteia. In acest fel, aveti beneficiile unei fundatii proprii, dar cu posibilitatea de a deduce sumele sponsorizate.
  • Contribuiti la un fond general al fundatiei care acopera domeniul care va intereseaza.
  • Sponsorizati o actiune sau un proiect al fundatiei comunitare.
  • Incurajati angajatii sa voluntarieze in sprijinul unei cauze alese de companie, care sa acopere o nevoie a comunitatii.
  • Mobilizati partenerii de afaceri pentru a rezolva o problema a comunitatii cu ajutorul fundatiei comunitare.

 

 

 

Beneficii pentru persoane fizice

  • Fundatia comunitara va poate pune in legatura cu alti oameni interesati de aceeasi problema, ajutandu-va sa va implicati in noi parteneriate si grupuri de initiativa pentru rezolvarea acesteia.
  • Este probabil ca in localitatea dumneavoastra sa mai existe oameni interesati de aceeasi problema ca si dumneavoastra si despre care sa nu stiti. Fundatia comunitara va poate pune in legatura, pentru a forma un grup de initiativa si pentru a rezolva problema.
  • Aveti posibilitatea sa vedeti rezultatele implicarii in comunitatea in care traiti.
  • Fundatia comunitara promoveaza aplicarea de solutii viabile si abordari eficiente pentru probleme existente, stimuland initiativa donatorilor si partenerilor din comunitate in identificarea acestor probleme.
  • Valoarea rezultata este mai mare decat banii investiti pentru ca se adauga munca voluntara a celor implicati, parteneriatele pe care fundatia le incheie cu mass-media si alte institutii locale.
  • Va pozitionati ca lider printr-o contributie durabila si eficienta la binele comunitatii.

Beneficii pentru ONG

  • Primiti sprijin financiar pentru misiunea organizatiei.
  • Interactionati cu oameni care cunosc domeniul non-profit si apreciaza rezultatele organizatiei.
  • Munca organizatiei e promovata in comunitate.
  • Aveti un plus de credibilitate, prin statutul de organizatie finantata de fundatia comunitara.

 Cum puteti sa va implicati

  • Aduceti in atentia fundatiei comunitare probleme din orasul dumneavoastra.
  • Propuneti solutii si abordari viabile pentru problemele existente.

 

reclama
» Informatii despre 2%
  Începând cu 2005, puteÈ›i reorienta o parte din impozitul dumnevoastra către comunitate! După ani buni de insistente si eforturi susÈ›inute ale sectorului neguvernamental, in anul 2004 noul Cod Fiscal (Legea
Mai multe detalii
» Informatii despre 3 %o
  Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat din impozitul pe profit Potrivit art. 31, contribuabilii care efectueazã sponsorizãri si/sau acte de mecenat pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit
Mai multe detalii
» Donatii in bani
  Consideră că a dărui nu este o datorie, ci un privilegiu!                            &n
Mai multe detalii
» Donatii bunuri materiale
 Donatii in bunuri Pentru familiile defavorizate, COPIII SI ADOLESCENTII CU DIZABILITATI  DIN CENTRELE  SPECIALE SI DE RECUPERARE. Va rugam daca doriti sa ajutati cu bunurI care nu v
Mai multe detalii
» Cum ne mai puteti ajuta
  Daca doriti sa va alaturati eforturilor noastre de a ajuta copiii si tinerii,batranii si alte categorii sociale defavorizate din Romania, o puteti face prin - Granturi in bani
Mai multe detalii